26 April Arbetsam helg...

Denna helg har inte varit att leka med...

Igår började vi ta tag i framsidan på riktigt... Började med att riva bort dessa otäcka buskar som stod utanför, och grävde eller Fredrik grävde och jag sprang bort med jorden och gräset han grävde upp. Efter det begav vi oss till Silvan och köpte rabattkanter till det blivande nya landet på framsidan. För att  sedan fara vidare till Blomsterlandet för att köpa två st hängamplar, tre rosenbuskar, en rhododendron buske till baksidan och två andra vita blommor som jag inte kommer på vad dom heter men dom ska hänga i amplarna iaf:) Efter det åkte vi till Bauhaus och köpte 50L Kogödsel, 50L Täckbark, 100L Torvmull och 300L Planteringsjord. Hela kalaset med jord, torv, gödsel och bark gick på 178 kr, ganska bra tycker jag ;)
 När allt var klart kände vi oss trötta och hungriga så vi stannade på Max och åt lite innan vi gasade hemåt!
När vi äntligen kom hem var det bara att sätta igång att börja fixa landet i med kogödslet lite torv och 300L planteringsjord lite mer torv och sen planteringsdags :)
Tre fina rosenbuskar som heter Gråsten planterade vi och sen på med 100L täckbark, ja vi köpte bara 50L liter men hade fått en säck av Petra och Rickard tidigare så vi slängde på båda säckarna. Så allt som allt slänge vi ner 550L i landet och jag som trodde att vi tagit i överkant när vi köpte så mycket, men icke landet svalde allt :)
Jag fick helt enkelt sno lite jord från landet på baksidan där vi inte planterat något mer än rhododendron busken till mina amplar. När allt det var klart kände vi oss mycket nöjda med dagens insatts och vi tog det lite lugnt i möblerna på framsidan innan det var dags att hoppa in i duschen för att sedan bege sig bort till Petra och Rickard för att grilla lite, vi hade en jättetrevlig kväll!! Tack för allt!!! 

Sen idag var vi ut och handlade lite igen, köpte lite fler rabattkanter till landet på baksidan och sen köpte vi en hängampel till så vi får tre som hänger i framkant. Ja sen köpte vi en till ampel men som man fäster på väggen och givetvis blommor till dom också, så nu känner jag mig klar med framsidan förutom två småsaker men det kommer väl efterhand... En välkomstskylt på dörren och en ljusboll eller vad man ska kalla det för att ha som lampa ovanför bordet på framsidan, men jag behöver övertala Fredrik lite mer på det bara men han ger nog med sig snart....

Ja nu kanske ni är nyfikna på att se resultatet av det hela???
Ja självklart har jag tagit kort på det hela så ni får väl avgöra vad ni tycker...

(Klicka på bilden för den ska bli större.)


Jag är iaf ruskigt nöjd med resultatet!

Nu känns det som att vi är på gång, väntar nu bara på att ÖBO ska komma och ta bort våran förbaskade stubbe på baksidan, och att mor och far ska komma med staketet så vi kan göra klar uteplatsen på baksidan också.
Sen kan vi börja slappna av och njuta!!!

Ja och som ni säkert vet så har ju Petra, Rickard och Luna flyttat hit i helgen också, så nu kommer vi umgås riktigt mycket... Jag och Petra ska nog ta en tur till IKEA imorgon jag har ju lovat Moster att handla lite grejor åt henne, så jag kanske handlar det imorgon när vi ändå ska dit:) Har hjälpt dom lite med att packa upp kartonger och så och eftersom jag är ledig imorgon och på Tisdag också så har jag lovat att hjälpa henne då med, kanska får passa Luna medans hon plockar, så hon får plocka ifred...

Nej nu är jag trött, ska umgås lite med Fredrik nu innan jag kryper i säng.

God natt och sov gott kära vänner!!!
Vi ses och hörs en annan dag.



23 April Snart är det helg!!!!


Ja så är det faktiskt, en arbetsdag kvar sen är det 4 dagars ledighet, GUD vad skönt det ska bli...

Vi ska ta tag i framsidan i helgen så det blir spännnade... vi får vad det blir för vi är inte säkra själva riktigt.
Vi har planer på att plantera något buskliknande på framsidan men vi får se hur det blir med den saken.

Jag hade stora planer på att baka en massa nu när jag kom hem från jobbet men när jag väl kom hem så var det inte lika roligt längre, men jag har bakat lite Nougatrutor nu iaf så det får väl räcka för dagen, så tar vi nya tag imorgon, tror det blir lite Bullar och kanske Drömmar som jag bakar imorgon om jag orkar... ;)



Ja så mycket mer roligt finns det tyvärr inte att berätta, men jag återkommer i helgen med förhoppningsvis något mer än det lilla som står här ovan, det händer ju lite grejor i helgen som ni kanske vet om ni följt bloggen ;)

Ha en trevlig kväll!!



21 April Bloggtorka


Nu var det ett tag sen jag uppdaterde, haft lite bloggtorka och inte riktigt vetat vad jag ska skriva om... Det vet jag ju iofrs inte nu heller men något ska jag väl kunna skrapa fram från bakhuvudet :)

Har mest varit ute veckan som var och grävt lite land ock klippt lite buskar och så, det känns ju som sommaren står och bankar på dörren... Varit och köpt lite stolp till det blivande staketet som förhoppningsvis snart kommer sitta på sin rätta plats. Det var på Lantmännen vi var och köpte stolp, hittade även jättefina ljus som ser ut som stenar som jag satte i ljusgrunkan som jag fick av Fredrik när jag fyllde år, skit fint blev det :) Hittade även denna vackra skapelse på Lantmännen.

 
Köpte den för pengarna som jag fick av Fredriks mormor och morfar när jag fyllde år.

Ja sen har vi varit runt i olika blomsteraffärer och köpt lite blommor, bla dom som sitter planterade i korgen på bilden ovan!
Köpte fyra st Lupiner och tre Lavendel plantor idag som jag ska plantera i landet sen när frostrisken är över ;)

Sen i går var vi iväg och införskaffade oss lite utemöbler till framsidan, så skönt nu när solen börjar värma och i helgen ska det ju bli jättevarmt, så då kan vi sitta och njuta i solen!!!



Tyvärr har vädret inte varit till belåtenhet idag... riktigt trökväder om jag får säga det själv, kallt och ruggit!!
Jag har faktiskt haft mormors hemstickade tummvantar på mig idag och en tjockare jacka...



Måste ju bara visa mina superfina ljuslampetter som jag fick av mina svärföräldrar i födelsedagspresent, Tack så hemskt mycket!!  Älskar lampetterna!!!

Åhhh Kära vänner på Fredag smäller det.... Då flyttar äntligen Fam Gunnarsson/Magnil hit fy vad roligt det kommer att bli, så jag gissar att vi kommer köra en grillning denna helgen också för att fira att vi blir grannar!!!!

Ja så mycket roligare än så här blir det inte, har inget mer på hjärtat just nu faktiskt...

Så nu ska jag kämpa mig igenom 3 arbetsdagar innan det äntligen blir helg och ledighet *Jippie*

Vi ses och hörs!!


16 April Försvar!!!


Ja den som läst Saras blogg måste ju tro att jag är ett monster, så jag tänkte att jag skulle försöka försvara mig själv, om det nu är möjligt...??
Visst vi kom lite på kant med varandra och jag överreagerade kanske lite, men till mitt försvar har jag bara att säga att jag sov dåligt under natten till Söndagen. Så en viss förståelse hoppas jag att ni har!!! Sen är ju jag en sådan person som reagerar häftigt när det är något som går emot mig.
 Mennu är vi ju kompisar igen och jag tycker faktiskt riktigt bra om min nye svåger ;)
Jag hoppas att släkten som var med vid middagen vågar träffa mig igen, för så illa som Sara beskrev detta skulle inte jag säga att det var, bara för att man låter och blir lite tvär så går ju inte världen under för det. Jag skyller på Janssons släktet för dom kan låta riktigt illa!!!

Fler bilder från middagen hittar ni på Saras blogg föresten

Nu till något helt annat....

6 Små sanningar: 

1. Du kan inte nå alla tänder med tungan.

2. Alla idioter som läste den första sanningen kommer att prova.

3. De upptäcker att sanning nr 1 är en lögn.

4. Du ler nu för att du är en idiot.

5. Snart kopierar du det här så att alla andra idioter kan läsa det.

6. Du har fortfarande ett fånigt leende i ditt ansikte.

Jag läste detta på Sofias blogg och gick naturligtvis på detta precis som allt annat som jag läser *Grrrr*

Nu har jag inte så mycket mer att tillägga


Ha en bra kväll allihopa!!!


14 April Påskfirande i Dalarna


Ja nu har vi klarat av påsken också, fy vad tiden går fort, det var ju nyss Jul tycker jag...
Åkte till Dalarna på Torsdagen efter jag slutat jobbet, kom väl iväg vid halv 5 tiden om jag inte minns helt fel.
Så vid 19 tiden var vi framme hos Fredriks föräldrar i Falun, vi pratade lite och åt en massa godis, sen gick vi och la oss för jag var ganska trött efter arbetsdagen och bilfärden hem, så det behövdes inte många sekunder innan jag slocknade:)

På Fredagen åkte vi ut till Siljansnäs till mina föräldrar, vi sågade plank och hyvlade reglar och målade alltihop. Det är tänkt att det ska bli vårat staket på balsidan, och det känns så bra när det är klart så nu väntar vi bara på att mor och far kommer ner med det så vi kan sätta upp det på plats... Vi åt god mat och fika och så grillade vi korv på kvällen. Det blev en heldag i Näs!!! När vi sedan kom tillbaka till Falun på kvällen var vi ganska trötta då med efter allt slit med staketet så både jag och Fredrik somande ovaggade:)

Lördagen började med frukost och sen bar det av ner på stan för att köpa en blomma till Fredriks mormor och morfar, stannade där i två timmar kanske fick lite mat och fika innan vi åkte tillbaka hem till Fredriks föräldrar igen.
Vi tvättade bilen för den såg hemsk ut, den är ju inte tvättad sen sist vi var uppe...
Men nu glänser den, både utvändigt och inuti...
Sen vid 5tiden blev det lite Påskmat, gud vad gått det var!!!
Lite mera godis och fika sen var även den dagen slut.

Söndag blev en spännande dag, åkte från Falun vid halv 11 kanske, tog en tur till borlänge för Fredrik skulle byta en jacka som han köpt, och jag letade förbrilt efter en sommar/vårjacka på kupolen men ingen som jag kände att jag ville ha...
Efter det åkte vi till Hjultorget i Insjön, för att titta om dom hade någon bra jacka där istället men det fanns ingen där heller. Så vi åkte ut till Mina föräldrar istället skulle bli Påskmiddag där vid  5 tiden och vi anlände vid 14.30 tiden, hjälpte mor med lite som skulle fixas målade lite ägg och sådant innan farmor och farfar, mormor och morfar kom.
Fick även träffa Nicklas som är Sarars pojkvän, vi hamnade lite på kant med varandra i början men nu är vi kompisar:)

Här nedan kommer lite bilder från middagen...

               

              

             

Bild 1 Farmor Farfar och My
    Bild 2 Malin, Nickals och Sara  
        Bild 3 My, Far och Mor
Bild 4 Nicklas, Mormor och Morfar
Bild 5 Fredrik, Malin och Nicklas
   

Ja det var allt för nu...
Hoppas ni haft en lika bra påsk som jag...

Vi ses!!!

7 April Trökdag...


Ja hörrni idag är det en riktig trökdag bara en massa tråkigheter att göra...



Har tvättstugan mellan 10 och 13 idag...

Men nu är allt tvättat så jag väntar bara på att det ska torka,
det bär ju av mot Dalom på Torsadg så det gäller ju att man har något rent att ta på sig:)


Ja sen behövs det ju alltid städas, det ser förjävligt!!! ut här hemma just nu...





Sen om jag hinner ska jag försöka mig på att putsa fönstret i sovrummet och byta till vår/sommargardiner där också, Jag vågar ju nästan säga att våren är här nu faktiskt... ÄNTLIGEN!!!

Ja sen fuskade jag ju med springningen igår, kom hem så sent igår och det var kallt och ruggit så jag får springa nu innan jobbet istället, för jag gissar att jag blir sen hem från jobbet idag med...

Ja sen är det bara att bege sig iväg till jobbet, usch och fy känner inte alls för att jobba idag, är det är så fint väder.
Sen är jag och Fredrik inne i en sådan här period igen att vi bara går om varandra, så man hinner knappt träffas... Man sover ihop sen går Fredrik till skolan och när han kommer hem så går jag till jobbet, ja det är inte alls roligt faktiskt...

Idag åker Sara och Nicklas hem till Dalarna, fy vad jag blir avundsjuk, jag vill också åka hem nu, men jag har ju som sagt några dagar kvar här nere tyvärr, men vi får ju fira påsken tillsammans med  släkt och familj iaf.

Far skulle åka till sågen i Näs idag, hoppas han får tag på virke så vi kan bygga staketet när vi kommer upp.

Sen har ju Sofia fyllt 16 år i går, Grattis så jättemycket till dig!!!



(Fredriks lillasyster för den som undrar)


Lev livet kära vänner imorgon kan det vara försent...



5 April


Då har man blivit 23 nu då, ja det känns inte som att det är någon skillnad mot att vara 22 faktiskt, konstigt egentligen för så känner man ju varje år egentligen men lik förbaskat så har man blivit äldre...
Jag menar att det är ju lite skillnad på att vara typ 17 eller att vara 23år, jag får ju göra så mycket mer när jag är 23 än när man var 17, så någon skillnad borde det ju kännas när man blir ett år äldre tycker man, förstod ni vad jag menade där?? Känner att det blev lite luddigt :p
Tänkte visa upp mina födelsedags presenter, om det är någon som är nyfiken...
Klicka på bilderna för att dom ska bli större :)

        
Dom här fick jag av Fredrik

        
Dom här Fick jag av dom på jobbet


         
Dom här kommer Från Mor, Far och Systrar


Dom här krukorna köpte jag av pengarna som jag fick av Farmor och Farfar


Tack så jättemycket för dessa fina presenter!!!!!

Ja det var allt för nu, återkommer när det finns mer att berätta :p





3 April, Glädjebesked


Idag damp det ner i brevlådan, det nya anställningsbeviset, det var alltså sant att hon sagt upp sig, så ingen kan väl vara lyckligare än jag nu i dessa varseltider, folk blir varslade hit och dit och jag blir fast anställd på 32 timmar i veckan *Jippie
Det känns så skönt att ha sitt på det torra, efter att ha bott här i snart 2 år och varit på många arbetsplatser runtom här i Örebro så har man äntligen kommit i hamn, känns så obeskrivligt bra!!!
Ja så nu får vi se vad som händer och sker.

Tack för alla uppmuntringar till träningen, tack vare det så tog jag mig runt samma joggingvända som igår,
med mindre blodsmak i munnen men det känndes mycket trögare att ta sig runt känndes som jag ville ge upp flera gånger men jag tog mig runt...
få se om jag tar ledigt från joggigturen imorgon eller om jag ska göra ett ryck då med... Men det känns i kroppen att man gjort något man inte är van vid, det känns som om jag skulle ha för små byxor på mig, för låren känns så obeskrivligt tunga och sega så det är svårt att röra sig, precis som det är att röra sig i för små byxor,  känner ni igen er eller är det bara jag som brukar gå i för trånga och små byxor..??! :)

Ja så var det då bara några få timmar kvar innan det var dags att lägga ännu ett år i ryggsäcken, fy vad tiden går fort...
Längtar tillbaka till man var liten, allt känndes så mycket lättre då, nu är det bara en massa måsten och andra tråkigheter... men det är väl livets gång...
Ska till jobbet en stund imorgon med, fick inte ledigt som jag hoppats :(
Men vi skulle bara fika lite och sådär så det kan ju inte bli så ansträngande, men jag hade hellre legat i sängen hela dagen och gjort assint, men det får väl bli en annan gång kanske???

Ja det blir nog inte så mycket mer skrivet idag faktiskt, men jag återkommer väl när jag har något mer att skriva om!!

Ha det gött!!


2 April

Har just insett att jag bloggat väldigt tätt dessa dagar nu, vilket inte är något negativt hoppas jag??

Jag har iaf bestämt mig för att börja motionera nu, så jag kan få bort den hära pluffsmagen som kommit under vintern :)
Har precis kommit in från första löparvändan nu och det känns riktigt bra faktiskt... Blodsmaken i munnen hade jag gärna skippat men är man otränad så är man, bara att skylla sig själv!!!
Fick dock inget sällskap nu första vändan för Fredrik orkade inte efter skolan, vilket jag kanske kan förstå, men å andra sidan var det faktiskt ganska skönt för då fick jag ju ta reda på hur mycket jag orkade springa utan att behöva skämmas, för det är faktiskt så att Fredrik har bättre kondition än mej, ja det tar emot att säga det men det är faktiskt sant.
Så imorgon när jag ska springa samma vända så vet jag ju att jag klarar av att springa hela vändan, och jag tänker fortsätta ta denna vändan tills jag blivit kvitt blodsmaken. Så imorgon får jag förhoppningsvis kanske sällskap:)
Sen har vi ju sagt att vi ska köpa oss ett varsit gymkort på Nautilus så förhoppningsvis är vi slimmade till sommaren ;p

Var iväg och jobade två timmar idag och fick reda på att hon som är tjänstledig troligtvis sagt upp sig nu, så snart får jag nog skriva på dom där papperen så jag har mitt på det torra:) Hoppas Hoppas Hoppas...

Var ner till Blomsterlandet imorse när jag skjutsat fredrik till skolan, köpte mig en blomma till dom nya krukorna till köket, tokfint blev det... Sen är det ju orkidéutställning där på Blomsterlandet i Almby, fy vad mycket fina orkidéer det finns... synd att dom ska vara så fruktansvärt dyra bara... Orkideer och Liljor är nog mina favorit blommor nu faktiskt.

Nej nu börjar jag bli lite hungrig, ska äta Fredriks pastaknyfflar ikväll *Mumms*
Så det är väl lika bra att börja göra iordning det hela...

Ha det fint!!!

1 April

Idag är det ju 1 April för den som missat det...
Men jag har klarat mig i från at bli lurad själv, såvitt jag vet iaf ;)

Men jag hörde nog det dummaste aprilskämtet på radion idag när jag åkte till jobbet, Mix Megapol har ju varje dag något som heter smsbikten, då får man skicka ett sms med sin bikt som man känner att man skulle vilja ha förlåtelse för och så får Per Lärnström bestämma om den som skrivit bikten ska få förlåtelse eller inte. Det var iaf en kille som skrivit in att han hade sagt till sin flickvän på morgonen att han varit otrogen med hennes syster, och hon hade slagit till honom och gått därifrån... men han hade inte sagt att det var ett aprilskämt till henne efter det heller så jag menar om han sagt det till henne på morgonen och klockan då var runt 14.30 när han skickade in bikten och han fortfarande inte berättat det för henne!!! Jag fattar inte riktigt vad han ville få ut av det skämtet egentligen?? Det kanske var ett dåligt försök till att dumpa henne eller något, inte vet jag... Dålig humor måste jag säga, i vilket fall så gav inte Per Lärnström honom förlåtelse för det han gjort, vilket inte jag heller skulle gjort förstår inte riktigt varför man gör något sådant mot någon som man borde tycka om om man nu är tillsammans...

Ja tidigare under dagen så var jag ut till Marieberg idag igen och handlade två höga vita krukor som jag tittat på ett bra tag, så det var det farmor och farfars pengar gick till som jag fick av dom i fördelsedagspresent, ska ring dom imorgon och tacka...

Nu är det bara 3 veckor och några dagar kvar innan mina favorit grannar flyttar hit, fy vad roligt det ska bli!!!! Kommer springa där jämt stackars Petra, Rickard och Luna kommer aldrig få någon ro... ;)
Jag är ledig den helgen dom flyttar hit, så jag har erbjudit mig att hjälpa dom med flytten snäll som man är, vet ju själv vad mycket det är som ska göras så men är ju tacksam för all hjälp man kan få.

Nej nu ska jag gå ut till soffan och kolla om Fredrik fortfarande är vaken eller om han somnat?? Stackarn gick ju upp typ 05.30 imorse, det var inventering på Willys som han skulle vara med på, och han såg ju inte allt för pigg ut när jag gick in hit till datorn och han låg ute i soffan. Ja är han inte vaken får jag väl äta upp daimtårtan själv då :)
Nej så elak är jag inte, jag får väcka honom isåfall.

Ha en bra kväll allesammans!!


RSS 2.0