Klagomål

Det är faktiskt så illa, så nu vet man att man måste hålla familjerna där hemma uppdaterade på vad som händer och sker här nere fast det egentligen inte hänt någonting och man inte har någonting alls att skriva om...
Tycker själv inte att det skulle vara kul att läsa en massa ordbajs, men är det det folk vill läsa så får det väl bli så;)

Ja hörrni imorgon är det äntligen första advent, som jag har läääääängtat!
Som tur är så har jag det mesta fixat inför morgondagen, alla stakar är i fönstren och lyser som dom ska, fönstren är putsade och gardinerna är uppsatta, så nu kan julen få knacka på våran dörr iaf:)
Kom på nu ikväll att jag inte tagit fram adventsljusstaken som ska tädas till frukosten imorgonbitti och till min stora besvikelse så hade den gått mitt itu... :(



Tur att man har en backup ljusstake i bagaget i sådanna här lägen!
Så vad gör man då? Jo man tar med sig sina hundar och den inte allt för possitiva gubben ut i regnvädret och in i skogen för att leta på lite mossa när klockan är 20.30. Det är ganska mörkt i skogen den tiden, men lite mossa hittade vi iaf så den plockade jag med mig i en kasse och så gick vi hem för att torka mossan

  
i ugnen...

Och så här bra blev resultatet när allt var färdigt.


(Klicka på bilden för att den ska bli stor)

Det blev lite mossa över så jag fixade till en till sak medans jag ändå var i farten;)


(Även denna bild blir stor om du klickar på den)
Detta ljus är nog det största ljus jag har köpt någonsin och det kostade bara 29kr
(som hittat nästan!)

Ja så nu har vi räddat advent i år också...

Tänkte att jag skulle visa bilderna på mina nya köksgardiner också så moren kan se det färdiga resultatet:)


(klickbar bild)

Ja och tidigare idag så pysslade jag lite för att få lite julstämmning även utomhus så jag satte upp en julgransranka med ljus i och det lyser så fint här utanför nu:) känns riktigt hemtrevlgt att komma hem nu.


(klickbar bild)
Bilden är dock inte så bra men ni ser på ett ungefär iaf...

Kan ju berätta nu medans jag sitter här att jag nog kände den första sparken i magen igår,
är dock inte helt säker eftersom jag inte vet hur det brukar kännas... Men det kändes ungefär som alla beskriver det så troligtvis så var det en spark:)

Ja nu hoppas jag att ni fått lite läsning... Själv ska jag krypa ner i sängen för klockan är på tok för mycket för att jag i vanliga fall ska vara vaken, men men så går det när saker som man tror ska vara hela inte är det.

Hoppas ni får en trevlig kväll och en bra första advent imorgon!
På återseende snart igen... ;)




I med backen efter ultraljudet...

I onsdags var vi på usö (universitetssjukhuset) för att göra rutinultraljudet.
Jag var jättenervös när vi satt där i väntrummet, massa konstiga tankar som for genom huvudet.
Tänk om det fattas en arm, eller tänk om den inte lever, eller att hjärtat inte slår som det ska mm.
Men när jag väl låg där på britsen och knodden dök upp på skärmen, så släppte allt!
Hjärtat pickade på fint och vi såg två armar och två ben eller inte vi men hon med vana ögon kunde se det iaf:)
Vi fick en vinkevink bild och jag kan säga att det inte ser ut som om knodden har fått mina lillfingrar iaf vilket jag är tacksam för;)
Tyvärr så måste vi lägga i backen och backa 3 veckor i graviditeten för tydligen så var jag bara i vecka 15 inte 18 som vi räknat tidigare, vilket i sin tur skulle betyda att mitt graviditetstest skulle visat positivt i vecka 3... Vet inte om det är möjligt men säger hon att jag bara är 15 veckor gången så måste jag ju tro på det...
Så det beräknade datumet för knoddens ankomst är nu 12 Maj men vi ska tillbaka för ett nytt ultraljud den 9 December för att dom ska kunna titta en gång till på hjärtat och sådär eftersom man inte kunde se allt nu när den var så liten.
Ja sen finns det väl några som är intresserade av bilderna också;)
Tyvärr har vi ingen scanner utan jag har fotat bilderna med vanlig kamera så bilderna är inte dom bästa men förhoppningsvis ska ni kunna se något iaf;)
Mammas lilla knodd!
Sista bilden är vinkevink bilden jag pratade om.


Ja så nu vet ni lite mer iaf.
På återseende:)

Godnatt!!!

Ja som ni märker har jag inte givit någon uppdatering från ultraljudet i går, kommer inte göra det nu heller
men lovar att jag ska ta tag i det där imorgon under dagen.
Känner mig alldeles för trött och seg för att orka skriva utförligt vad som skedde igår, men imorgon lovar jag att ni ska få se både bilder och info :)

Hoppas ni haft en bra dag!

Godnatt och sov gott allihopa


Bättre sent än aldrig...

Ja som ni märkt har jag varit extremt dålig på att uppdatera bloggen nu på sista tiden, jag som trodde att jag skulle blogga varje dag sen jag fick reda på att jag väntade knodden, men nej så blev det ju inte riktigt...
Ja jag har väl lite att berätta nu till och börja med så har jag missat två magbilder så det är väl lika bra att lägga ut dom :) Tycker dock att magen var större vecka 15 och 16 än vad den är nu, men ja det är väl så det är, jag har ju minskat i vikt en del också så det kanske har lite med storleken att göra??
Vecka 13
Vecka 14+4

Helgen som var var vi åter igen hem till Dalarna, denna gången var det inte för att baka utan för att gå på dop
Fredriks systerson Axel skulle döpas i Leksands kyrka.
Så jag tog två semesterdagar på Fredagen och Lördagen för att vi skulle kunna vara med:)
Efter kyrkan vart det kaffe och tårta hemma hos Fredriks syster och hennes familj, mycket gott och trevligt var det!
Från Vänster Fredriks syster Helena, lilla victor, Pappa Janne, Fadder Jonas med lilla Axel och prästen som jag inte minns namnet på...
Efter fikat bestämde vi oss för att åka hem till Örebro igen, hade tänkt sova kvar hos Fredriks föräldrar till Söndagen och åka till Örebro när vi vaknat, men jag hade lite bekymmer med "huggningar" på vänster sida alldeles nedanför revbenen... Men det gick över tills det var dags att sova och inte känt något mer efter det heller så det var väl bara något tillfälligt.

Imorgon kära vänner är dagen jag längtat efter riktigt länge, dags för ultraljud:) jag är så spänd och nyfiken på att få se vad det är som ligger där inne, har ännu inte känt några rörelser men det kommer väl får man hoppas... :)
Ja så imorgon vid 14.30 får vi förhoppningsvis se en frisk knodd, hoppas allt står rätt till bara för lite orolig är man ju!

Nej nu orkar jag inte skriva mer, måste äta lite lunch och spela lite wow innan det är dags att åka till jobbet...
Ha en bra dag!

Första snön :)

Det är faktiskt helt sant, det singlar så sakterliga små små snökorn ner från himlen, inget som synes på backen men iaf det är snö... =)
Ja vintern närmar sig med stormsteg, och julen där med...
Längtar såååå tills det är dags att börja sätta upp julgardinerna och ljusstakarna, apropå julgardiner och ljusstakar så ska jag beställa lite från halenskatalogen som jag fick förra veckan.
Åhh det riktigt kryper i fingrarna på mig när jag tänker på julen, och alla butiker runt om börjar juldekorera så man blir ju helt galen så fort man går in en butik med julsaker, Bauhaus är en av dom butikerna jag lätt fastnar i när det är juletid, dom har nämligen ett helt jultorg i butiken fullt med allt som hör julen till...
Men det är ju faktiskt inte bara julsaker som får mig att längta ännu mer till julen, det är ju nämligen dags för det årliga julbaket hos mormor och morfar i helgen, massa gott bröd ska bakas i bagarstugan tult, tjockbulla, farmors vita åhh jag blir så hungrig bara jag tänker på det.
Ja så det ska bli riktigt roligt att få åka hem till Dalarna och julbaka lite i helgen!
Julbaket är ju julstämning om något, synd att ni inte får uppleva det alla som läser denna blogg.

Har även planer på att göra om bloggen på något vis, vet dock inte riktigt hur jag vill ha det så är det någon som har något tips får ni gärna höra av er... =)

Idag har jag och Fredrik storstädat här hemma, så nu kan man åka hem till Dalarna med gott samvete och sedan återvända och känna att det är snyggt och fräscht när man kommer tillbaka.
Jag måste bli bättre på att städa här hemma jag har verkligen varit jättedålig på det nu på slutet, men ska knodden trivas här när den kommer får man ju börja skärpa sig annars flyttar den säkert till ett renare hem...
Tiden flyter iväg och det är snart dags för att inta tvättstugan innan jobbet så det är väl lika bra att börja förbereda, sen ska jag göra en ploppgryta till lunch tänkte jag:)

På återseende!



RSS 2.0